Saturday, March 28, 2015

. . . Review: Silkygirl Big Eye Serum Waterproof Mascara . . .

Hello everyone!!! Today, I'm gonna share to y'all about eye makeup product which in this case is about mascara from Silkygirl, it's called Silkygirl Big Eye Serum Waterproof Mascara.

(Halo semuanya!
Hari ini aku akan berbagi ke kalian semua tentang produk makeup untuk mata yang dalam hal ini tenang maskara dari Silkygirl, yang disebut Silkygirl Big Eye Serum Waterproof Mascara)


Let's Chiggedy-check it!



Formulated with Hyper Black Pigment to give your lashes that dramatic look and hi-impact brush with unique polymer bristles to boost length and volume, while Conditioning Serum helps to nourish and strengthen lashes.

The Claims:
◆ Enriched with Conditioning Serum
◆ Waterproof & smudge-proof
◆ Nourished lashes: 80%
◆ Stronger lashes: 70%
◆ Reduced lash loss: 70%
◆ Instant lengthening: +80%
(source: HERE)



I forget the exact price of this product, but I'm sure the price is under IDR 50k. So we can say it is quite affordable for mascara product.
(Aku lupa berapa harga produk ini, tapi aku yakin kalau harganya masih dibawah IDR 50rb)





I like this brush. It's easy to be used when applying this mascara on my eyelashes, including the under lashes. But.. unfortunately, fyi actually this mascara product still contains Paraben in it (based on ingredients list on the packaging).

(Aku suka brush pada mascara ini. Sangat mudah digunakan ketika mengaplikasikan mascara ini pada bulu mataku, termasuk bulu mata ku yang bagian bawah. Tapi.. sayangnya, sebagai informasi sebenarnya produk mascara ini masih mengandung paraben (berdasarkan apa yang tertera pada daftar kimposisi di kemasan).



Just like what this product claims, it perfects curling and lengthening eyelashes. I'm quite satisfied with the result after putting it on.

(Seperti apa yang dikalim oleh produk ini, produk ini menyempurnakan pelentikan dan membuat bulu mata lebih panjang. Aku puas dengan hasilnya setelah memakai mascara ini)



Well, although this product is claimed as waterproof one, honestly I disagree with this statement. But don't get me wrong, it's not completely bad point. Actually I hate to put on mascara which is so hard to be removed. And most of mascara which is so hard to be removed is waterproof one. That's why I actually kinda like this mascara because of this fact.
And why did I say this product is not waterproof?
Because, after I do wudhu before go praying (Shalat), the fiber/film of this mascara was falling apart, but fortunately it didn't give panda eyes effect afterward. besides, the fiber/film can be removed easily.

(Walaupun produk ini diklaim sebagai produk yang waterproof sejujurnya aku tidak setuju dengan hal ini. Tapi jangan salah faham, poin ini tidak sepenuhnya buruk. Sebenarnya aku benci memakai mascara yang sulit dibersihkan setelahnya. Dan kebanyakan mascara yang bertipe waterpoof itu sulit dibersihkan. Oleh karena itu aku sebenarnta cukup menyukai mascara ini karena hal tersebut.

Dan kenapa aku mengatakan bahwa produk ini tidak waterproof?
Karena, setalah mengambil wudhu seblum shalat, serat/film dari mascara ini berjatuhan, tapi untungnya mascara ini tidak memberikan efek mata panda setelahnya. Malah, serat/film dari mascara ini dapat dengan mudah dibersihkan.)




♥ It perfects curling and lengthening eyelashes
(Menyempurnakan pelentikan dan membuat bulu mata lebih panjang)

♥ Not giving panda eyes effect
(Tidak memberikan efek mata panda)

♥ Can be removed easily
(Dapat dengan mudah di bersihkan)

♥ Affordable price
(Harga terjangkau)

♥ Travel friendly packaging with simple white packaging color
(Kemasan travel friendly)

♥ Available locally here
(Tersedia secara lokal disini)


◆ Still containing paraben
(Masih mengandung paraben)

◆ Not completely waterproof
(Tidak begitu waterproof)


4.3/5

Okay, I think that's all for now
Thanks so much for reading my post anyway
If you have any questions please feel free to ask me through email or ask.fm
You can leave any comments here also
And I hope you can take this as consideration. Please check Disclaimer menu above for more details
Hope this post will be useful and helpful to you all ★(*^-゚)⌒☆Wink!

6 komentar:

  1. Sayang yah, masih mengandung paraben.. :'

    ReplyDelete
  2. Waah padahal pengen banget coba karna under 50rb, tapi kok abis wudhu serat mascaranya pada berjatuhan ya. Jadi mundur teratur deh :(

    Btw aku nominasiin kamu di Liebster Award.
    Please kindly check the questions on my blog ya :*

    http://my-makeupdiary.blogspot.com/2015/04/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iya.. kalo ragu mending coba produk lain yang lebih "aman" waterproofnya

      Delete
  3. kayaknya produk2 Silky Girl yang claim nya waterproof emang nggak bener-bener waterproof deh.. soalnya aku pernah beli gel liner nya, padahal udah kece bikin wing linernya, eh habis wudhu malah luntur kemana-mana :(

    salam kenal yaaa

    lemmeswatchit.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, kategori waterpfoof emang sebenernya kurang cocok diklaim, cuma meski gitu tetep aja demen pake gel liner nya silkygirl ^_^
      Salam kenal juga

      Delete

Feel free to leave any comments here ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hazeldazel Blogger Template by Ipietoon Blogger Template