Sunday, May 25, 2014

. . . Review: Produk Masker dari Serambi Botani . . .

Hello everybody!!!
Jadi ceritanya hari ini aku bakal share tentang pengalamanku memakai produk masker dari Serambi Botani.
Ada yang tahu sama Serambi Botani?
Berhubung tak kenal maka tak sayang, aku coba jelasin dulu ya pals...
Serambi Botani adalah gerai inovasi produk hasil karya IPB (Institut Pertanian Bogor) yang menyediakan produk-produk lokal berkonsep alami dan sehat bagi masyarakat.
(Taken from Serambi Botani Website)



Beberapa minggu yang lalu, aku sedang jalan ke Palembang Icon Mall, pas mengunjungi GF dari mall tersebut, pas disebelah toko The Body Shop, aku dan teman ku tertarik untuk mengunjungi salah satu toko dengan konsep merakyat dan sangat berasa Indonesia nya namun tetap terlihat modern. Kami disambut dengan bau herbal yang cukup terasa. Ternyata eh ternyata... Nama Toko tersebut adalah Serambi Botani. Setelah puas melihat-lihat produk disana, aku sempat tertarik untuk mencoba produk masker alami dari Serambi Botani ini. Well, Aku bahkan tidak bisa menyembunyikan naluri pecinta masker dari dalam diriku.lol.
Aku pun memutuskan untuk membeli masker wortel dan masket kulit buah manggis.
So tanpa basa basi lagi, Let's Chiggedy-check it!

Wednesday, May 21, 2014

. . . Review: Etude House I Need You, Green Tea! Mask Sheet . . .

Hi All!
I'm back with another mask review post. Now, I'm gonna talk about sheet mask product from Etude House which is called I Need You, Green Tea! Mask Sheet. This mask claims to soothe & comfort stressed and fatigued skin.




Essence mask contains green tea extract that soothes & comforts stressed and fatigued skin. Tension fit design for improved facial adhesion and comfort.

Country of Origin: South Korea
Volume: 23 ml


Apply mask sheet to cleansed face and leave on for 15-20 minutes. Remove mask and massage remaining solution into skin with hands. Recommended interval for mask application is every 2-3 days for maximum efficacy.

Monday, May 19, 2014

. . . Review: Etude House I Need You, Lemon! Mask Sheet . . .

Hello everyone!
This time I'm gonna share about my experience when trying Etude House I Need You, Lemon! Mask Sheet. This mask claims to brighten and clarify skin tone.



Essence mask contains lemon extract that brighten and clarify skin tone. Tension fit design for improved facial adhesion and comfort.

Country of Origin: South Korea
Volume: 23 ml


Apply mask sheet to cleansed face and leave on for 15-20 minutes. Remove mask and massage remaining solution into skin with hands. Recommended interval for mask application is every 2-3 days for maximum efficacy.

Friday, May 16, 2014

. . . Review: Hadalabo Gokujyun Ultimate Moisturizing Light Lotion . . .

Halo Semua!!!
Seperti biasa aku akan share tentang pengalaman ku menggunakan produk skincare. Kali ini aku akan membahas tentang Hadalabo Gokujyun Ultimate Moisturizing Light Lotion. Mungkin sudah tergolong basi ya aku baru ngepos review dari produk ini.
Well, I know it's totally so yersterdaaaayyy.. Gagap gempita produk hadalabo sudah santer terdengar sejak 2 tahun lalu. Sebenarnya, aku juga sudah pernah memakai beberapa produk Hadalabo. Namun, ntah kenapa dulu aku sama sekali tidak tertarik menggunakan Hadalabo Gokujyun Ultimate Moisturizing Light Lotion. Aku justru lebih tertarik dengan whitening series nya. Sampai beberapa bulan yang lalu akhirnya aku memutuskan untuk mencoba memakai Hadalabo Gokujyun Ultimate Moisturizing Light Lotion mengingat saat itu muka ku mendadak kering didaerah pipi dan sekitar mulut yang sepertinya disebabkan karena cuaca dingin dan pergantian skincare anti-jerawat. Oke, sebenarnya aku benci ketika kulit wajahku sedang benar-benar berminyak, cuma setelah merasakan yang namanya kulit kering walaupun cuma daerah sekitar pipi dan sekitar mulut, kayaknya mendingan kulit berminyak. Saat muka ku kering aku merasakan makeup dimuka sulit nempel sehingga lebih sering cakey, dan juga kerut di smile line pun lebih tereskpos (Berusaha untuk lebih bersyukur dengan apa yang Tuhan berikan).



Hadalabo Gokujyun Ultimate Moisturizing Light Lotion dengan 3 tipe Hyaluronic Acid
Improved Hyaluronic Acid (AcHA): Melembabkan kulit 2x lebih lembab dibanding Hyaluronic biasa.

Monday, May 12, 2014

. . . Review: Innisfree Apple Juicy Liquid Foaming Cleanser . . .

Hello everyone!
Today I'd like to share about Innisfree Apple Juicy Liquid Foaming Cleanser. But before we start, I just wanna clarify directly about something. Not a big thing honestly, but I'm afraid it will become something weird someday. A few days ago, someone asked me by email if I have account on fem***da*** forum, because there's someone who uses hazeldazel name. Well, actually I've made an account on that forum before, but unfortunately, I don't even remember neither username, email, nor password that I used. Besides, I was only a silent reader at that time
. It's such a way long time ago actually. So everyone.. once again I just wanna make it clear just like crystal clear by telling you all:
THAT PERSON IS NOT ME!!! Done! ^_^

Anyhoozles,
Back to the topic, I got this cleanser from my sister actually. She gave me as my birthday present (She also gave me Innisfree Creamy Tint Lipstick in #3 Dreamy Orange). I've used this cleanser for 2 months along with Leaders Insolution Gentle Lifting Foam Cleansing. But, after I bought Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash, I chose to use Himalaya cleanser for awhile. And unexpectedly in love with it, as the result I chose to stop Innisfree Apple Juicy Liquid Foaming Cleanser at that moment. And after finishing 1 tube of Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash, finally a few weeks ago I used Innisfree Apple Juicy Liquid Foaming Cleanser again. And here we are, it's time for the review post to be released.



Innisfree Apple Juicy Liquid Foaming Cleanser
[이니스프리] 애플쥬이시 리퀴드포밍클렌저

This liquid type deep cleansing foam offers softness and healthy radiance to your skin like a freshly washed apple.

Sunday, May 11, 2014

. . . Review: Etude House I Need You, Pomegranate! Mask Sheet . . .

Hi All!
I'm back with another mask review post. Now, I'm gonna talk about sheet mask product from Etude House which is called I Need You, Pomegranate! Mask Sheet. This mask claims to nourish skin for getting a healthy complexion.

Before we start, let me tell you something in case maybe some of you still don't know. Well, this mask series actually is the old version one. Now, Etude House has launched its latest version of this mask with different packaging of course, also known as Alphabet Mask Series. Some types of mask which can be found in the old version also being included in the latest version. So does this Pomegranate mask.

Anyhoo,
Since I got 5 types of this mask for free from Le Miel et la Vanille's First Giveaway, so I plan to make review post about them (except for Etude House I need You, Pearl Extract! Mask Sheet, because I've made a review post about it Here). I'm gonna update this post with url links of another review posts later



Essence mask contains pomegranate additives that nourish for a healthy complexion. Tension fit design for improved facial adhesion and comfort.

Friday, May 9, 2014

. . . Review: Wardah Luminous Liquid Foundation in #02 Light Beige . . .

Halo semua!
Kali ini aku bakal share tentang salah satu produk lokal asli Indonesia. Sebenernya ini merupakan pos lama yang sudah sangat lama nangkring di draft blog tapi belum bisa aku selesaikan. Akhirnya, hari ini bisa juga di release. Langsung baca selengkapnya aja ya girls....

Suatu hari dijaman dahulu kala (lol), salah satu sepupuku ngadain Housewarming Party ato bahasa kitanya syukuran pindah rumah. Sebagai keluarga ya mesti kudu datang kan ya.. cuma yang jadi masalah waktu itu kondisi mukaku lagi "Ga Banget" keadaannya, si bruntusan ada, si bekas jerawat ada, si jerawat mateng juga ada. Maklum saat itu aku lagi dipuncak stress yang amat berat untuk dikendalikan gara-gara progress tugas akhir yang tersendat-sendat dan suram ACC. Taulah dong, kalo ketemu keluarga (yang basically jarang ketemu) pertanyaan yang suka muncul kadang bikin sebel, terutama masalah muka.. Halo! It's normal, we all know that our concern becomes their concern also, but still... namanya self esteem and confidence lagi anjlok. No,offence!

Anyhoozles,
Mau gak mau covering those imperfection with makeup is the only choice, cuma sayangnya aku lupa kalo isi BB Cream ku udah habis, dan aku lupa bener buat repurchase. So,tanpa basa basi aku pun menuju salah satu mall di kota Palembang. Banyak temen-temenku yang punya problem sama atau mirip denganku merekomendasikan Wardah Luminous Liquid Foundation.
Siapa tau cocok, kan lumayan hemat duit, jadi pengeluaran yang biasa dipake beli BB Cream bisa di alihkan ke yang lebih berguna. hohho

Tuesday, May 6, 2014

. . . Random: I Won Le Miel et la Vanille's First Giveaway . . .

Hello girls!!!
Just wanna share a quick post for today...
After trying again..again..and again.. joining some giveaways..
Finally, I got my first winning of giveaway hunting ever..
I won the giveaway which was hosted by one of my Malaysian fellow blogger, Mira.

And after waiting for a while.. the prize finally arrived this morning.

Monday, May 5, 2014

. . . Review: Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash . . .

After making a review post about Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash, this time I'm gonna talk about Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash. Just like what I've told you before, when I bought Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash, my sister was interested in buying Himalaya Herbals product also, and she chose to buy Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash. After using it for around 1 month, twice a week, I could see there's improvement, blackheads and whiteheads which used to be on her T-zone was reduced. Although it wasn't that significant reduced, but quite visible result actually. That's why I was interested in trying Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash also

(Setelah mereview tentang Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash, kali ini aku akan membahas tentang Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash. Seperti yang telah aku ceritakan sebelumnya, ketika aku membeli Himalaya Herbals Purifying Neem Face Wash, adikku sempat tertarik juga untuk mencoba produk Himalaya Herbals, dan pilihannya jatuh kepada Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash. Setelah menggunakan selama kurang lebih 1 bulan dengan frekuensi pakai 2 kali seminggu, aku melihat adanya perubahan pada adikku, komedo yang sering nangkring di T_zone pun berkurang. Walaupun tidak begitu signifikan berkurangnya, namun cukup terlihat dengan jelas oleh mata. Makanya, aku pun tertarik untuk mencoba Himalaya Herbals Gentle Exfoliating Daily Face Wash)


Sunday, May 4, 2014

. . . Be Better Makeup: Peach Pumpkin Makeup Tutorial . . .

After doing my first makeup tutorial ever for my Be Better Makeup segment on my blog Here. I was still not confidence enough to post another makeup tutorial post. But last week, one of my readers asked me to post another post about this. I was shock, I didn't know that there's someone who likes my Be Better Makeup post. Since I'm still a beginner in makeup world. There are more talented bloggers who can present makeup tutorial way better than me. Thanks so much for your support. I was touched actually.

Well anyhoo,
Today, I'd like to make a makeup tutorial post which is called
"Peach Pumpkin Tutorial".
Wait a minute, peach pumpkin? What is it exactly?
actually, I call this makeup peach pumpkin because the color of outfit that I wore when doing this makeup was a little bit reminded us with pumpkin, and I put a little bit peach sensation by wearing peach hijab and peach blusher. That's why I came up with this name. Does it make sense??? lol.

Okay, let's get started, shall we?
Chiggedy-check it!



Thursday, May 1, 2014

. . . Tech Geek Zone: PhotoBooth Sticker: GirlsCamera Application . . .

Hello everybody!!!
Hello May!!!
Pada kesempatan kali ini aku akan membahas tentang salah satu aplikasi photography Purikura bagi kalian yang suka otak atik hasil foto. Aplikasi ini bernama "GirlsCamera"


(picture source: Google Play Store)

Tapi sebelumnya aku mau tanya, ada yang tahu tentang Purikura?
Well, Purikura itu singkatan dari Purinto Kurabu atau bahasa inggrisnya disebut Print Club alias sebuah mesin dimana kita bisa bernarsis ria untuk foto-foto dan bisa diedit sebelumnya dengan ditambah stamp lucu maupun diatur tingkat pencahayaan dan tentunya langsung bisa dicetak. Di Indonesia sendiri Purikura lebih dikenal dengan istilah PhotoBox, karena kegiatan foto-foto nya dilakuin didalam sebuah mesin berbentuk kotak alias box. FYI, Purikura ini sendiri sebenarnya adalah merk perusahaan dari mesin photo-photo ini namun mungkin karena nama merk Purikura ini sudah identik dengan mesin photobox, jadi masyarakat sudah terbiasa menyebutnya dengan Purikura, kayak majas Metonimia gitu (walah bahasanya kakak...). Dan Purikura sendiri seperti sudah menjadi sebuah budaya di Jepang, jadi sayang kalau dilewatkan. Bahkan konon kabarnya ada yang bilang belum ke Jepang namanya kalau belum ber-purikura ria. Ditambah lagi perlu diingat kalau Purikura dari jepang itu termasuk terbaik di dunia hasil "makeover photoshop" nya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hazeldazel Blogger Template by Ipietoon Blogger Template